Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Letalski prevoz
Letalski prevoz
19. april 2019

Evropska komisija je posodobila seznam letalskih prevoznikov, ki ne izpolnjujejo mednarodnih varnostnih standardov in zato zanje veljajo prepoved letenja ali druge omejitve delovanja znotraj Evropske unije.

S seznama je umaknila angolski družbi TAAG Angola Airlines ter Heli Malongo. Na seznam pa je uvrstila vse moldavijske družbe razen Air Moldova, Fly One in Aerotranscargo. Okrepljeni nadzor pa bo izvajala nad organi civilnega letalstva Dominikanske republike in Belorusije.

favicon Težave z zamudo letala, odpovedjo leta ali izgubljeno prtljago? Preverite vaše pravice!

Violeta Bulc, evropska komisarka za transport: "Varnost v zračnem prometu je naša prioriteta. Seznam nevarnih letalskih družb je eden izmed najučinkovitejših pripomočkov za dosego tega cilja."

Preverite seznam nevarnih letalskih družb

Trenutno velja prepoved letenja v evropskem zračnem prostoru za 120 letalskih družb.

  • 114 prevoznikov iz 16ih držav zaradi pomanjkljivih standardov o varnosti letalskega prometa v teh državah;
  • Šest posameznih letalskih prevoznikov, ki ne zagotavljajo primerne varnosti: Avior Airlines (Venezuela), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Blue Wing Airlines (Surinam), Med-View Airlines (Nigerija) in Air Zimbabwe (Zimbabve).

Črna lista ni le učinkovit ukrep za zagotavljanje varnosti v letalskem prometu, ampak je tudi v pomoč in motivacijo letalskim družbam, da zagotovijo primerne varnostne standarde. V primeru, da potujete izven EU ne bo odveč preverit, ali je vaš prevoznik na seznamu nevarnih letalskih prevoznikov.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA