Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Letalski prevoz
Letalski prevoz
27. februar 2019

Italijanska potrošniška organizacija Altroconsumo je letalska prevoznika Ryanair in Wizzair prijavila Uradu za varstvo konkurence zaradi omejevanja ročne prtljage. Urad je Ryanairu naložil 3 milijone evrov kazni, Wizzairu pa 1 milijon evrov.

Prijava, ki jo je podala italijanska potrošniška organizacija Altroconsumo, je bila podana lani oktobra, po uveljavitvi novih pravil Ryanaira o ročni prtljagi. Ta pravila so med potrošniki povzročila veliko zmede. Pri Altroconsumo so v prijavi navedli, da je ročna prtljaga bistveni element storitve zračnega prevoza in mora biti opravljena brez dodatnih stroškov, letalski prevozniki pa po novem to storitev potrošnikom zaračunavajo dvakrat. Italijanski nadzorni organ je tej utemeljitvi pritrdil.

Ivo Tarantino, predstavnik italjianske potrošniške organizacije Altroconsumo: "Po več mesecih bojev je Urad za varstvo konkurence ustavi igre podjetij za zvišanje cen in povzročanje zmede potrošnikom. Kovček v kabini je pravica za vse potnike."

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA