Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Javni prevoz, železnice, ladje

Malo pravic in veliko nejasnosti: podrobneje predstavljamo najmlajšo izmed uredb, ki urejajo pravice potnikov. Uporaba uredbe je precej omejena, saj se v večjem delu uporablja le za linijske prevoze za nedoločene kategorije potnikov, s krajem vstopa ali izstopa v eni od držav članic EU, pod pogojem, da je razdalja prevoza vsaj 250 kilometrov. Pišemo o tem, kaj vam pripada v primeru zamude in odpovedi prevoza ali nesreče, kakšen je postopek pritožbe, kakšna pravila veljajo pri nakupu vozovnice po spletu in kakšna za prevoze s Flixbusom. Pa tudi o tem, kdo je pristojen za nadzor nad izvajanjem predpisov.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA