Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Igra
Igra
07. december 2018

Evropska komisija je objavila rezultate testiranja igrač. Skoraj 90 % testiranih igrač v EU ni pokazalo kemičnih tveganj.

Brezskrbna igra je pomemben del odraščanja, in prav varne ter starosti ustrezne igrače pomembno prispevajo k razvoju otrok. EU zato visoko na lestvici prioritet postavlja zagotovitev, da igrače, ki se tržijo v EU, otrok ne ogrožajo. Cilj zakonodaje EU je zagotoviti, da igrače izpolnjujejo varnostne zahteve, ki so med najstrožjimi na svetu, zlasti glede uporabe kemikalij v igračah.

Organi v EU lahko prek sistema hitrega obveščanja vsakodnevno izmenjajo opozorila in tako zagotovijo, da proizvodi, ki se prodajajo v EU, izpolnjujejo varnostne predpise in ne povzročajo tveganj za potrošnike. Zahvaljujoč sistemu hitrega obveščanja so vsi proizvodi, ki niso varni, hitro odstranjeni s trga. Tudi na ZPS sledimo odpoklicem in umikom izdelkov s slovenskega trga. 

favicon Preverite: odpoklici igrač in izdelkov za otroke

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA