Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanja
Zavarovanja
06. januar 2021

Kasko zavarovanje avtomobila je premoženjsko zavarovanje, ki je namenjeno kritju škode na lastnem vozilu. V osnovi pokriva škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanega avtomobila, pri čemer ta škoda nastane kot posledica prometne nesreče, ki jo povzroči voznik zavarovanega avtomobila, ali pa kot posledica nenadnega dogodka, na katerega voznik oziroma zavarovalec nimata vpliva (udarec ali padec predmeta, naravne nesreče ...).

Kasko zavarovanje ločimo na splošni kasko (pri zavarovalnicah Grawe in Sava ga imenujejo polni kasko) in delni kasko.

V splošno kasko zavarovanje spadajo prometne nesreče, katerih povzročitelj je voznik zavarovanega avtomobila, padec ali udarec predmetov v vozilo, pogosto pa tudi nekateri drugi dogodki, kot so eksplozija, padec zračnih vozil, manifestacije in demonstracije. Od zavarovalnice je odvisno, ali so zajete še naravne nesreče, za naš del sveta je še zlasti pomembna toča, pa tudi neposreden udar strele, potres, vihar, zemeljski ali snežni plaz in poplave ter požarna nevarnost. Enako velja za kritja zlonamernih ali objestnih dejanj tretjih oseb (vandalizem), kot so udarci, lom delov vozila in podobno.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA