Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovanja
Zavarovanja
09. december 2020

Stanovanjska nepremičnina je običajno največje premoženje, ki ga ima posameznik. Ob večji škodi ali celo popolnem uničenju nepremičnine se lahko v trenutku znajdete v hudi finančni in osebni stiski. Z ustreznim zavarovanjem si boste v primeru nastale škode zagotovili povračilo škode, ki vam bo pomagalo pri obnovi poškodovanega premoženja oziroma njegovi povrnitvi v predhodno stanje. A pri izbiri morate biti pozorni na celo vrsto podrobnosti, ki pomembno vplivajo na kakovost in posledično na ceno zavarovanja.

Da boste lažje poiskali ustrezno zavarovanje za svojo nepremičnino, v prispevku obravnavamo nekaj osnovnih pojmov, ki se pojavljajo v zavarovalnih pogodbah, pa morda niso vsakomur povsem razumljivi. S poznavanjem osnov zavarovanja nepremičnin se boste izognili napakam pri izbiri obsega zavarovalnega kritja in določitvi višine kritja posameznih nevarnosti. Odšli smo tudi na teren in preverili, kako zavarovalnice oziroma zavarovalni agenti potrošnikom predstavijo različne možnosti zavarovanja njihovih nepremičnin.


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Določene vsebine so plačljive, ker jih financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Takšne vsebine so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, s katerim boste lahko dobili neomejen dostop do članka na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA