Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi
Osebni računi
08. julij 2022

Wise je tehnološko podjetje, ki uporabnike privablja z obljubo cenovno ugodnih čezmejnih plačil, tudi ko gre za pretvorbo valut. Čeprav imajo mobilno aplikacijo, je to fintech, ki ga brez težav uporabljate na velikem računalniškem zaslonu.

Odprtje in vodenje računa je za fizične osebe brezplačno, nadomestila vas doletijo le pri prenosih sredstev. Strošek transakcije nosi tisti, ki denar pošilja, prejemniku manjši delež zaračunajo le v primeru, ko gre za ameriške dolarje.

Na njihovem spletnem mestu najdete preprost kalkulator, ki glede na znesek, valute in hitrost prenosa izračuna, koliko vas bo stalo pošiljanje denarja.

Denar lahko hranite v več kot 50 različnih valutah, nadomestilo boste plačali za zneske nad 3000 evrov, naročite lahko tudi njihovo kartico. Wise pride prav predvsem tistim, ki prejemajo (redna) nakazila iz tujine ali tja sami pošiljajo denar.

Več informacij na wise.com

 bs

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več