Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi, prost dostop

Eden od ugodnejših ponudnikov je dvignil nadomestila - preverite, katera banka ali hranilnica je za vas najcenejša.

Ob pregledu bančnih cenikov smo 18.5.2021 zabeležili podražitve pri Delavski hranilnici, ki je sicer med ugodnejšimi ponudniki osebnih računov in plačilnih storitev. Podražili so plačilo položnice na okencu, kjer so prej enotno ceno 0,49 € dvignili na 0,59 € za UPN naloge z OCR vrstico (avtomatski zajem podatkov) ter na 0,89 € za UPN naloge brez OCR vrstice (ročni vnos podatkov). Dražje je tudi plačilo UPN-jev v spletni banki, ki sedaj znaša 0,34 € (prej 0,29 €). Višji sta še nadomestili za vodenje računa, ki je sedaj 1,95 € (prej 1,55 €) in vodenje Digitalnega paketa, ki znaša po novem 5,95 € (prej 4,50 €). 

Za ZPS modelnega potrošnika, ki mesečno plača 6 položnic, en trajni nalog, eno direktno obremenitev, trikrat dvigne gotovino na bankomatu druge banke in uporablja kartico z odloženim plačilom, je v primeru klasičnega poslovanja na bančnem okencu trenutno najugodnejša Delavska hranilnica z letnim stroškom 92,86 €, le za nekaj centov dražja je Primorska hranilnica Vipava. Za tiste, ki enak nabor storitev koristijo preko spleta, je najbolj ugodna Primorska hranilnica Vipava, kjer letni stroški znašajo 64, 08 € oziroma 68,08 €, sledi ji Sberbank s paketom Direkt (72,96 €), Delavska hranilica je na tretjem mestu (73,06 €).

Stroški bančnih storitev so odvisno od porabe posameznika, zato svoje letne stroške izračunajte v ZPS primerjalniku osebnih računov.

 bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA