Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi, prost dostop

Zaradi Brexita morajo uporabniki Revoluta, ki želijo njihovo spletno banko uporabljati še naprej, odpreti nov račun v Litvi. Za nekatere je bilo to urejeno samodejno, nekateri pa morajo spremembo urediti z veljavnim osebnim dokumentom.

(Nekatere) uporabnike Revoluta aplikacija in elektronska sporočila že nekaj časa opozarjajo, da je potrebno za nadaljno uporabo predložiti osebni dokument. S tem boste odprli nov račun v Litvi, kjer je Revolut zaradi Brexita odprl entiteto. Dokler tega ne storite, je vaš Revolut račun zamrznjen – sredstva na njem so varna, a ne morete opravljati transakcij.

Prejeli smo sporočila potrošnikov, da je nekaterim Revolut spremembo uredil samodejno. Če ste med njimi, ne rabite storiti nič.

Odprtje in zaprtje plačilnih računov v tujini morate prijaviti FURS-u

Plačilni račun odprt v tujini morate prijaviti FURS-u v osmih (8) dneh od odprtja (plačilnih računov odprtih v Sloveniji ni treba prijaviti, ker jih FURS pridobi po uradni dolžnosti). Prijavo lahko uredite preko eDavkov ali izpoljnjen obrazec pošljete po pošti. Poleg podatkov o računu je potrebno priložiti dokument, iz katerega so razvidni podatki o računu (slika bančne kartice, pogodba o odprtju). Če tega ne storite, vas kot fizično osebo lahko doleti kazen od 200 do 1200 evrov. 

Odprtje novega računa pri Revolutu v Litvi morate prijaviti FURS-u, prav tako zaprtje računa v Združenem Kraljestvu. Spremembo javite, ko boste v aplikaciji opazili spremembo IBAN-a. Sprememba je vidna v prvih dveh črkah IBAN-a iz GB v LT. Sprememba ne bo nujno vidna takoj, ko boste predložili nov osebni dokument, tudi ne takoj, ko ga bo Revolut potrrdil, zato preverite aplikacijo v prihodnjih dneh in javite spremembo na FURS, ko bo urejena.

Preberite: Kako prijaviti odprtje/zaprtje računa v tujini na FURS

 bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA