Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebni računi, prost dostop
Osebni računi, prost dostop
16. december 2019

Do konca leta boste prvič od svoje banke prejeli informacijo o znesku, ki ste ji ga v prejšnjem letu plačali za opravljene storitve. Dokument bo vseboval celotni znesek ter posamezne postavke, kar omogoča preglednost in posledično tudi primerjavo med ponudniki.

Obvestilo banke pošiljajo po navadni ali elektronski pošti, uporabniki spletne ali mobilne banke jih lahko poiščete tudi tam. 

Iz dokumenta je enostavno razvidno:

  • Odbodje obračuna 
  • Skupaj plačana nadomestila
  • Skupaj plačane obresti
  • Skupaj prejete obresti
  • Posamezne storitve (nadomestilo, kolikokrat ste storitev uporabili, skupno letno nadomestilo)
  • Obrestna mera pri limitu
  • Kreditna obrestna mera.

Kadar je plačilni račun ponujen v paketu storitev, vas mora banka obvestiti, ali je mogoče kupiti ločen račun in v tem primeru zagotoviti ločene podatke o nadomestilih za različne storitve. Tako je omogočena tudi primerjava med paketi in računi. Časov, ko niste vedeli, koliko dejansko plačate banki za njene storitve, je tako konec.

Tisti, ki vas bo visok znesek presenetil, razmislite o zamenjavi banke - primerjavo z ostalimi ponudniki naredite v našem spletnem primerjalniku stroškov poslovanja z bančnim računom.

 bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA