Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Naložbe
Naložbe
21. december 2021

S koncem leta, natančneje 31.12.2021, se imetnikom izteče rok za prevzem vrednostnih papirjev s skupnega namenskega računa. Pa veste, ali ste tudi vi med lastniki?

Imetniki, katerih nematerializirani vrednostni papirji so bili ob ukinitvi registrskih računov pri KDD (Klirinško depotni družbi) prenešeni na skupni namenski račun, lahko te vrednostne papirje in morebitna denarna nadomestila, prevzamejo le še do 31.12.2021.

S prvim dnem leta 2022 bodo omenjeni vrednostni papirji v skladu z Zakonom o nematerializiranih vrednostnih papirjih (ZNVP-1) nepovratno prenešeni na Kapitalsko družbo (KAD).

Kje izvem, ali imam vrednostne papirje na skupnem računu?

Imetniki, ki so fizične osebe, lahko enkrat letno brezplačno prejmejo izpis stanja na zadnji dan leta kadarkoli v naslednjem letu. Kako to storite?

Kaj moram storiti za prenos mojih vrednostnih papirjev?

Če ugotovite, da vredsnostne papirje imate v lasti in se odločite za prevzem, vložite Zahtevo za prenos vrednostnih papirjev oz. denarne protivrednosti s skupnega namenskega računa za prenos na KAD.

Zahtevo lahko oddate na KDD najkasneje do 31. 12. 2021 s priporočeno pošto (na naslov KDD - Centralna klirinško depotna družba, d.o.o., Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana, Slovenija).

Pred prenosom boste morali odpreti trgovalni račun, kar prinaša določene stroške. Več o tem si lahko preberete v tem prispevku.

Za več informacij obiščite spletno stran KDD.

Časa ni več veliko, zato pohitite.

 bs

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več