Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Krediti, prost dostop
Krediti, prost dostop
29. januar 2021

Preverite ponudbo gotovinskih potrošniških kreditov vseh bank in hranilnic v spletnem primerjalniku.

Gotovinske potrošniške kredite ponuja vseh 14 bank in hranilnic, tudi tukaj se primerjava splača. Ponudba, ki jo zbiramo v primerjalniku velja za komitente bank, zato - v primeru, da bolj ugodno ponudbo najdete, pri banki, kjer nimate odprtega računa - razmislite tudi o zamenjavi banke. Preden pa se za to odločite, primerjajte stroške poslovanja z osebnim računom.

Kredit za 3000 evrov za eno leto

Najugodnejši je - če izberete fiksno obrestno mero - trenutno pri Novi KBM, kjer ga boste preplačali za 133 evrov, najmanj ugoden pa pri NLB, kjer preplačilo znaša 235 evrov. Nova KBM nima najnižje obrestne mere, kar ponovno dokazuje, da moramo za ustrezno primerjavo kreditov upoštevati efektivno obrestno mero (EOM), ki upošteva vse stroške, ne le obresti, temveč tudi odobritev, zavarovanje, vodenje osebnega računa... Vedno primerjajte kredite enakih zneskov in ročnosti in izbrerite tistega, ki ima najnižjo EOM ali najnižje skupne stroške/skupni znesek, ki ga plača potrošnik.

Pri kreditih s spremenljivo obrestno mero, ki jih je v ponudbi manj, je najbolj ugodna Sberbank banka, kjer skupni stroški znašajo 150 evrov, najmanj ugodna pa je Delavska hranilnica s skupnimi stroški 216 evrov. Če se odločite za kredit s spremenljivo obrestno mero, pri tako kratkem obdobju kot je eno leto, ne tvegate veliko. Pri kreditih daljših ročnosti pa je verjetnost, da bo Euribor narastel in s tem vaš obrok, večja, zato dobro razmislite, ali si to tveganje lahko privoščite.

Kredit za 7000 evrov za štiri leta

Najugodnejši kredit s fiksno obrestno mero ponuja Intesa Sanaolo Banka, kjer tak kredit preplačate za 1009 evrov, najmanj ugodna je Addiko banka s preplačilom 1374 evrov. Razlika oziroma potencialni prihranek znaša 365 evrov.

Najugodnejšo ponudbo s spremeljivo obrestno mero ima trenutno Gorenjska banka s skupnimi stroški 839 evrov, najmanj ugodno pa NLB, kjer skupni stroški znašajo 1075 evrov. 

Primerjajte ponudbo potrošniških kreditov

Pred najemom kredita sami ocenite svojo kreditno sposobnost

Preden se odločite za zadolževanje, morate imeti dober pregled nad svojimi financami - koliko denarja priteka v gospodinjstvo in koliko ter kam ga odteka. Kreditni obrok naj ne bo previsok, nujno si pustite nekaj rezerve. Izračunajte, kolikšen kredit lahko najamete glede na svoj razpoložljivi mesečni znesek.

 bs

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA