Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kartice
Kartice
13. junij 2022

Curve je mobilna denarnica (ne mobilna banka), ki digitalizira vaše kartice: nekatere debetne, kartice z odloženim plačilom (kreditne) in kartice zvestobe. Tako pametni telefon z aplikacijo Curve nadomesti vašo denarnico.

Ne le da so kartice spravljene v aplikaciji, s telefonom lahko z brezstično tehnologijo NFC (near field communication) plačujete na prodajnih mestih. Za uporabo morate imeti vklopljen NFC.

Curve omogoča zaklepanje kartic, določanje limitov porabe in drugo upravljanje kartic. Curve morate nastaviti kot primarno aplikacijo za plačevanje "tap and pay", torej za brezstično plačevanje s pametnim telefonom.

Če uporabljate še kakšno drugo mobilno denarnico, na primer aplikacijo svoje banke, se boste morali odločiti, katero boste uporabljali za plačila.

Tistim, ki jim banke ne ponujajo mobilnih denarnic, Curve omogoča prav to. Uporaba standarnega računa je brezplačna, za mesečno naročnino pa so na voljo razširjene in dodatne storitve.

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več