Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebne finance
Osebne finance
12. februar 2021

Uporabniki finančnih storitev, ki jih ponujajo banke in drugi subjekti, ki jih nadzira Banka Slovenije, lahko s prijavo kršitev in posredovanjem relevantnih informacij prispevamo k učinkovitejšemu nadzoru bank.

Pomembne so zlasti informacije, povezane z izpolnjevanjem bonitetnih zahtev, s korporativnim upravljanjem, pranjem denarja in financiranjem terorizma, z opravljanjem plačilnih storitev, informacije povezane s prevarami, z zlorabami, etično spornimi in koruptivnimi dejanji. Če je le mogoče, naj bodo vaše informacije podkrepljene z ustrezno dokumentacijo.

Prijavo kršitev lahko oddate:

  • preko elektronskega obrazca na tej povezavi,
  • preko elektronske pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,
  • preko navadne pošte na naslov: Banka Slovenije, Nadzor bančnega poslovanja - pooblaščena oseba za prijavo kršitev, Slovenska cesta 35, 1505 Ljubljana.

V prijavi kršitve opišite ravnanja, ki so po vašem mnenju sporna in so v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki zavezujejo banko ali drug subjekt, ki ga nadzira Banka Slovenije. Če je mogoče, navedite relevantne okoliščine, priče, dokumente in druga dokazila, iz katerih izhaja kršitev.

V prijavi posredujte tudi svoje kontaktne podatke, razen če želite posredovati prijavo anonimno - v tem primeru tudi ne navajate drugih okoliščin, iz katerih bi bilo mogoče prepoznati vašo identiteto.

Banka Slovenije bo podatke o identiteti osebe, ki je posredovala prijavo kršitev zoper banko ali drug subjekt nadzora, varovala kot strogo zaupne.

Več lahko preberete na portalu Banke Slovenije.

 bs

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA