Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zdravje in zdravila
Zdravje in zdravila
13. december 2016

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke obvešča o neustrezni kakovosti zdravila Aspirin plus C.

Podatki o izdelku
Izdelek: Aspirin plus C 400 mg/240 mg šumeče tablete
Pakiranje: po 10 tablet (5 x 2 tableti v dvojnem traku)
Št. serije: BTAGZ50
Proizvajalec: Bayer
Rok uporabnosti: 11. 2018

Vzrok opozorila
Uporabnik je v škatlici zdravila naletel na tableto z rjavim marmoriranim obarvanjem in neprijetnega vonja, ki je po raztapljanju v kozarcu vode vodo obarvala rjavo, raztopina pa je bila neprijetnega okusa.

Ukrep
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom Aspirin plus C 400 mg/240 mg šumeče tablete bo izvedel odpoklic neprodanih zalog prizadete serije.

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke poziva uporabnike, ki imajo to serijo zdravila doma, naj bodo pri uporabi pozorni na videz in vonj tablet. Če naletijo na tableto z zgoraj opisanimi lastnostmi, naj je ne zaužijejo, temveč naj zdravilo reklamirajo v svoji lekarni in obvestijo JAZMP na e-poštni predal Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., oziroma na telefonsko številko +386 41 790 133.

Dopolnitev informacije, 14. 12. 2016
Podjetje Bayer Slovenija je objavilo uradni odpoklic zdravila Aspirin plus C 400 mg/240 mg šumeče tablete. 

Fotografija: Lekarne Ljubljana

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več