Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Šport
Šport
12. julij 2021

Kolesarji so v primerjavi z avtomobilisti bolj ranljivi v prometu, zato je zagotavljanje varnosti ključnega pomena. Potrebujejo dobro infrastrukturo, pozorne voznike, a tudi sami morajo s pravilno in varno vožnjo prevzeti svoj del odgovornosti. Kakovostna kolesarska čelada je vedno nepogrešljiv del opreme vsakega kolesarja.

Med najbolj ranljivimi udeleženci na kolesu izstopajo starejši od 45 let, otroci in mladi. Medtem ko večina otrok redno uporablja čelado, jo na glavah starejših kolesarjev pogosto pogrešamo, čeprav je prav glava pri padcih in trkih še posebej izpostavljena. Že en sam padec pri hitrosti 10 km/h lahko povzroči resne poškodbe lobanje in možganov.

Varnost je ključno merilo pri izbiri kolesarske čelade, zato smo jih potrošniške organizacije v preteklem letu začele testirati in ocenjevati po vzoru že uveljavljenega testa varnosti za avtomobile Euro NCAP, v obliki zvezdic. Tako kot na lanskem testu kolesarskih čelad za otroke »petice« ni prejela nobena izmed več kot 90 čelad na testu. Pri nas jih lahko kupite 43, med njimi tudi tiste z najvišjimi ocenami na testu.


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA