Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Šport
Šport
02. junij 2021

Za pohode v naravi potrebujemo dober nahrbtnik. Ne prevelik, da ni pretežek, tudi ne premajhen, da je v njem dovolj prostora za vse, kar moramo vzeti s seboj.

Na mednarodnem primerjalnem testu smo preizkusili 21 nahrbtnikov za enodnevne izlete bolj ali manj znanih blagovnih znamk športne opreme, več kot polovico testiranih lahko kupimo tudi pri nas. Da to niso običajni nahrbtniki za vsakodnevno uporabo, lahko sklepamo po njihovih precej visokih cenah.

Za test smo izbrali nahrbtnike, ki zadostujejo za enodnevna potepanja. Vse so preizkusili tudi izkušeni pohodniki. Zanimalo nas je, kakšno kakovost lahko pričakujemo glede na njihove visoke cene.

Izračun skupne ocene:

  • Praktični preizkus: 40%
  • Uporabnost: 15%
  • Vodoodpornost: 15%
  • Vzdržljivost: 10%
  • Kakovost izdelave: 10%
  • Odsevniki: 5%
  • Vzdrževanje: 5%
  • Skupna ocena: 100%Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več