Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

15. junij 2021

Sodelavci danske potrošniške organizacije redno preverjajo prisotnost kemikalij v različnih kozmetičnih in drugih izdelkih. Po dobrih treh letih so pod drobnogled ponovno vzeli maskare. Pregled trga je pokazal, da lahko izberemo zdravju in okolju prijaznejše izdelke, pri tem pa nam lahko pomagajo tudi oznake.

Izdelki, ki imajo katerega od ekoloških certifikatov (predstavili smo jih v letošnji aprilski številki revije ZPStest), problematičnih kemikalij ne vsebujejo. Prav tako jih načeloma ne vsebujejo izdelki, pri katerih je posebej poudarjeno, da so primerni za občutljive oči ali za osebe, ki so nagnjene k alergijam.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA