Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

12. februar 2021

Pojav ušivosti v šoli ali vrtcu je zagotovo zelo zoprna zadeva. Skrbni starši bodo v takem primeru redno preverjali otrokove lase in lasišče ter po potrebi ukrepali. Toda kako? Na spletu je kopica informacij, kako se spopasti z nadlogo, nasvetov na različnih forumih pa tudi. Mnoge šole in vrtci imajo na spletnih portalih objavljena Navodila za ravnanje ob pojavu naglavnih uši, ki so jih pripravili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in ki lahko pridejo prav, mi pa povzemamo nekaj ugotovitev s testa izdelkov proti ušem in gnidam, ki so ga izvedli pri francoski potrošniški organizaciji Que Choisir.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA