Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

23. september 2020

"Lahko proizvajalec spremeni sestavo kozmetičnega izdelka, ne da bi spremenil embalažo? Na tekočem milu, ki ga redno kupujem, sem opazila majhen napis `nova formula´, embalaža pa je praktično enaka. Milo je sedaj drugačne barve, pa tudi diši drugače."

Da, proizvajalci kozmetičnih izdelkov lahko spremenijo sestavo kozmetičnega izdelka in to ni potrebno posebej označiti na embalaži oz. spremeniti embalaže. Prav tako ni potrebno spremeniti črtne kode (EAN koda) izdelka.

Seveda pa mora biti nova sestava navedena na INCI seznamu, na katerem so sestavine kozmetičnega izdelka navedene po padajočem vrstnem redu.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA