Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Energija
Energija
08. april 2021

Kako pa vi doma porabljate energijo? Sodelujte v mednarodni raziskavi, ki poteka kar v 14 državah. Na podlagi ugotovitev bodo partnerji projekta NUDGE pripravili priporočila za oblikovalce politik.

Ali v vašem gospodinjstvu upoštevate nasvete za varčno rabo energije? Ste pri nakupu novega aparata izbirali med energijsko varčnimi? Ugasnete luč, ko zapustite prostor? Znižate temperaturo ogrevanja, ko odidete od doma? Ste že zamenjali stavbno pohištvo in toplotno izolirali vaš dom?

To je le nekaj vprašanj iz raziskave o različnih vedenjskih vzorcih, ki vplivajo na energijsko učinkovitost v gospodinjstvih. V okviru projekta NUDGE jo je v sodelovanju z Univerzo v Gentu in njenim raziskovalnim inštitutom pripravilo 10 partnerjev iz 7 evropskih držav, raziskava pa sočasno poteka v 14 državah.

Prosimo vas, da si vzamete 15 minut in sodelujete v raziskavi.

Vstopite v spletno anketo >>

Zbrani podatki bodo ponudili vpogled v odnos potrošnikov do energije in s tem povezane socialno-ekonomske dejavnike, na podlagi česar bodo lahko partnerji projekta pripravili priporočila za oblikovalce politik, ki jim bodo v pomoč pri odločanju.

Za sodelovanje v raziskavi se vam najlepše zahvaljujemo.

Več informacij o projektu najdete na njegovi uradni spletni strani, na Twitterju in na Facebooku.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA