Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

12. maj 2022

Prepričanje, da za gojenje sadja in zelenjave potrebujemo velik vrt, je zmotno. Tudi v mestnem okolju se lahko ukvarjamo z vrtnarjenjem, se s tem približamo naravi in uživamo v hrani, ki smo jo pridelali sami.

Prostor za pridelavo vrtnin lahko uredimo že na manjši domači terasi ali balkonu. Res je, da na balkonskem vrtičku ne bomo mogli pridelati celotne ozimnice, a nekaj zelenjave bo zagotovo zraslo, na primer solata, paradižnik, korenje in paprika, lahko celo sadje, kot so jagode, borovnice ali limone.

Gojenju rastlin se ni treba odpovedati, če nimamo balkona ali terase. Majhen vrtiček namreč lahko uredimo tudi na okenski polici. V cvetličnih lončkih gojimo domača zelišča in začimbe, na primer rožmarin, drobnjak, peteršilj, meto in baziliko.

Avtorica: Nina Križnik

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več