Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

19. maj 2022

Po večletnih prizadevanjih Slovenije je generalna skupščina Organizacije združenih narodov leta 2017 sprejela resolucijo, s katero je 20. maj razglasila za svetovni dan čebel.

Čebele imajo pomembno vlogo pri ohranjanju ekološkega ravnovesja. Z opraševanjem zagotavljajo zanesljivo pridelavo hrane, predvsem pa bogato izbiro sadja in zelenjave v naši prehrani. Od opraševanja je namreč odvisna kar tretjina hrane, ki jo pridelamo.

Poleg tega so odgovorne za varovanje biotske raznovrstnosti rastlin, ohranjanje okolja in druge dejavnike našega življenja. Število opraševalcev po svetu upada, zato je pomembno, da s svojimi dejanji varujemo čebele in njihov življenjski prostor.

Avtorica: Nina Križnik

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več