Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Projekt BEATLES
Projekt BEATLES
12. januar 2023

Sodobna tehnologija in novi pristopi skozi velika vrata vstopajo tudi na področje kmetijstva. Pametno kmetovanje oziroma premik k podnebno pametnemu kmetijstvu in praksam pametnega kmetovanja ima velik potencial za zagotavljanje bolj trajnostnega in produktivnega kmetovanja, ki bo proizvedlo dovolj hrane in hkrati zmanjšalo vpliv na okolje.

Kakšen pa je odnos nas potrošnikov do teh novih praks? Bi plačali več, manj za krompir pridelan na nov način? Ali zaupate navedbam na izdelkih, ki nam sporočajo, da je nek izdelek prijazen do okolja, do živali, da sledi načelom pravične trgovine? Menite, da trgovci, kmetje, vlade naredijo dovolj? Naredimo potrošniki dovolj?

Vabimo vas, da izpolnite anketo, ki jo najdete na tej povezavi >

Potrebujete med 10 in 15 minut časa, vendar je vaše mnenje za nas zelo pomembno.

Anketa, ki poteka v številnih evropskih državah, bo dala koristen vpogled drugim deležnikom v razlike med nami potrošniki in tudi , kaj je tisto, kar nas prepriča, da posegamo po izdelkih, pridelanim na okolju, živalim, zdravju bolj prijazen način.

Beatles-logo-web

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več