Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

06. december 2021

Telekom Slovenije je odjemalce električne energije obvestil, da bo zaradi izstopa s trga električne energije z dnem 1.1.2022 prenehal z dobavo električne energije.

Odjemalci, ki ne bodo pravočasno izbrali novega dobavitelja, bodo skladno z določili Zakona o oskrbi z električno energijo z dnem 1. 1. 2022 samodejno prešli na zasilno oskrbo.

Nihče torej v nobenem primeru ne bo ostal brez električne energije, a ker je cena električne energije za zasilno oskrbo precej višja od cen električne energije na trgu, potrošnikom, ki jim je električno energijo do sedaj dobavljalo podjetje Telekom Slovenije, svetujemo, da čim prej izberejo novega dobavitelja. Postopek zamenjave dobavitelja namreč lahko traja do 21 dni od dneva, ko je distribucijski operater (SODO d.o.o.) prejel zahtevo za menjavo dobavitelja.

Pri izbiri novega dobavitelja si lahko pomagate s pregledom cen električne energije, objavljenim na naši spletni strani.

Zaradi negotovosti glede cen električne energije v prihodnjih mesecih svetujemo, da izberete ponudbo brez vezave, razen, če vam dobavitelj v zameno za vezavo ponuja zagotovljeno ugodno ceno za ves čas vezave.

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več