Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Clear-X
Clear-X
31. maj 2022

Razmišljate o nakupu klimatske naprave ali sušilnega stroja s toplotno črpalko? Vas zanima, kaj in koliko lahko prihranite, če kupite energijsko varčno napravo? In kako se obnese vaša naprava v primerjavi z najslabše in najbolje ocenjeno napravo na našem primerjalnem testu?

Preverite s spletnim kalkulatorjem!

Klimatske naprave in sušilni stroji so postali nepogrešljiv del opreme v gospodinjstvih. Res je, da so vedno bolj učinkoviti in dosegajo čedalje boljše izkoristke, a strošek za električno energijo, ki jo porabijo za delovanje, ni zanemarljiv, zlasti zdaj, ko cene energije naraščajo.

Vas zanima, kako energijsko učinkovita je vaša naprava (ali tista, ki jo šele nameravate kupiti) v primerjavi z najslabše in najbolje ocenjeno na neodvisnih primerjalnih testih, ki jih izvajamo potrošniške organizacije? Uporabite spletni kalkulator CLEAR-X.

Ta bo razlike med eno in drugo napravo »prevedel« v prihranke pri stroških za elektriko, izvedeli pa boste tudi, kakšen je vpliv obeh naprav na okolje. Bolj učinkovita naprava namreč okolje manj obremenjuje s CO2, posledično je za absorpcijo tega CO2 potrebnih manj dreves.

Kupujete novo klimatsko napravo ali sušilni stroj?

V okviru projekta CLEAR-X so vam brezplačno na voljo rezultati potrošniških testov klimatskih naprav in sušilnih strojev. S pomočjo rezultatov primerjalnih testov lahko izberete izdelek, ki ga odlikuje najboljša kakovost za vaš denar.

S spletnim kalkulatorjem CLEAR-X in podatkom o letni porabi energije (kWh/leto), ki ga najdete na energijski nalepki, pa lahko dodatno preverite še energijsko učinkovitost izbranega izdelka in se odločite za nakup naprave, s katero boste tudi prihranili pri energiji.

Test klimatskih naprav >>

Test sušilnih strojev >>

Clear-X-logo

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več