Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača
Živila in pijača
16. avgust 2022

Živilo je bilo odpoklicano zaradi zaradi morebitne prisotnosti virusa hepatitisa E.

Vir podatkov o odpoklicih: Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

Podatki o izdelku

Ime živila: Zamrznjena solata iz morskih alg
Embalaža 225 g
Znamka: Asian Choice
Oznake datum uporabe do 23/07/2023
Uvoznik: Asia Express Food B. V., Netherlands
Distributer: Wenlan, d.o.o., Ljubljana
Izdelki so bili naprodaj v trgovinah Asia Supermaket.

Razlog odpoklica

Virus hepatitisa E je povzročitelj te vnetne bolezni jeter. Okužba se med drugim prenaša s kontaminirano hrano. Hepatitis E običajno sam po sebi izzveni in bolnik povsem okreva. V določenih primerih pride do hude akutne bolezni jeter, ki je smrtna v okoli 2 %. Klinično je hepatitis E primerljiv s hepatitisom A, vendar je prvi nevarnejši za nosečnice ter se povezuje s sindromom, imenovanim fulminantna odpoved jeter. Pri nosečnicah, zlasti v zadnjem trimesečju, je smrtnost povišana in znaša okoli 20 %.

Vir: Wikipedija 

ZPS svetuje

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več