Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
10. marec 2017

Združeno kraljestvo je v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavila nevaren napajalnik, ki je (bil) na voljo tudi pri nas.

Podatki o izdelku
Naziv: Napajalnik za tiskalnik Zebra
Tip: GK420D/T, GX420D/T, GX430D/T, GT800, GT810, GT820, GT830, ZP455, HC100, P100, P110, P120, in ZXP3
Izdelano: od julija 2010 do junija 2012
Serijska številka: med 1039XX do 1052XX ali od 1101XX do 1152XX
Proizvajalec: FSP Group
Uvoznik / distributer: Info-Kod d.o.o., Mikropis holding D.O.O. Žalec, Leoss d.o.o.
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
Proizvajalec tiskalnikov se je odločil za brezplačno zamenjavo napajalnikov, ker je ocenil, da uporaba napajalnikov lahko predstavlja nevarnost požara.

Ukrep
Proizvajalec se je prostovoljno odločil za zamenjavo nevarnih napajalnikov. Znani distributerji v RS so kupce seznanili z obvestilom proizvajalca. Ali imate prizadeti tiskalnik, lahko preverite na spletni strani proizvajalca www.zebra.com/power-supply-recall ali pri prodajalcu.

ZPS svetuje
V primeru, da imate katerega izmed teh tiskalnikov doma, ga prenehajte uporabljati. Upoštevajte navodila proizvajalca in zamenjajte napajalnik. 

Fotografija: TIRS

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več