Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
23. november 2022

Reflektor je bil odpoklican zaradi smrtne nevarnosti električnega udara.

Vir podatkov o odpoklicih: Tržni Inšpektorat Slovenije

Podatki o izdelku

Tip/oznaka: LED 50W 4000K, art. 321484
Proizvajalec: Anco Electrics Kft. 2045 Törökbálint, Hosszú réti út 062/6/A
Uvoznik: Elektronabava d.o.o.
Distributer: Anco Electrics Kft. 2045 Törökbálint Hosszú réti út 062/6/A
Država izvora: Kitajska

Razlog odpoklica

S preskušanjem proizvoda v akreditiranem laboratoriju je bilo ugotovljeno, da lahko pride do nepravilne priključitve in opustitve varnostnih ukrepov zaradi pomanjkljivih napisov in informacij. Posledično lahko pride do neustrezne uporabe, ki vodi do električnega udara.

Prav tako se steklo ne razbije na dovolj majhne delce, zato lahko v primeru razbitja stekla in posledično do ureznin oz. vboda večjega kosa stekla.

Tudi ozemljitev znotraj proizvoda je izvedena nezanesljivo, zato je zmanjšana zaščita do delov, ki lahko pridejo pod napetost, s čimer lahko posledično pride do nevarnosti električnega udara.

ZPS svetuje

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več