Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
20. september 2021

Zaščitna maska kitajskega proizvajalca je bila odpoklicana, ker ne izpolnjuje bistvenih zdravstvenih in varnostnih zahtev.

Podatki o izdelku

Tip/oznaka: XIQUE, LK-Z1510, FFP2 NR, EN 149:2001+A1:2009, CE 2163, Made in China, EAN 6971044297999
Proizvajalec: Anhui Lekang Sanitary Materials Co. Ltd, Qingcaozhen Town Industrial Park, Tangchen City, provinca Anhui, Kitajska
Uvoznik: EUROCOM, d.o.o., Savska cesta 22, 4000 Kranj
Distributer: H.B.C., d.o.o., Kavčičeva ulica 4, 2000 Maribor
Država izvora: Kitajska

Razlog odpoklica

Ob kontroli izpolnjevanja predpisanih zahtev s preskušanjem zaščitne maske je bilo ugotovljeno, da je skupna filtracijska učinkovitost nezadostna (izmerjene vrednosti: do 73%).

Zaradi tega proizvod ne izpolnjuje bistvenih zdravstvenih in varnostnih zahtev, kar ima lahko za posledico, da uporabnik, v kombinaciji z drugimi priporočenimi ukrepi, morda ne bo ustrezno zaščiten.

ZPS svetuje

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več