Ali ste vedeli, da lahko del dohodnine namenite za delovanje nevladne organizacije?

Zakon o dohodnini omogoča vsem zavezancem, da 1,0% odmerjene dohodnine namenite za delovanje nevladne organizacije po svoji izbiri.  

Vaša donacija vas torej nič ne stane, nam pa bo omogočila, da se bomo še učinkoviteje odzivali na pereče potrošniške probleme in delovali v korist vseh slovenskih potrošnikov. Sredstva bomo uporabili za izvajanje potrošniškega zagovorništva na nacionalni in evropski ravni, izvedbo kampanj v interesu vseh slovenskih potrošnikov in za informiranje potrošnikov na spletnih portalih ZPS.

Namenite 1,0% dohodnine delovanju ZPS

Postopek je hiter in preprost.

1. Izpolnite obrazec takoj, kar tu, prek spleta. Če ga elektronsko podpišete (z miško oziroma prstom ali digitalnim svinčnikom), ga bodo za vas oddali na CNVOS. Lahko pa ga prenesete in natisnete in ga na izpostavo davčnega urada pošljete sami:

2. Obrazec, ki ga natisnete zgoraj, lahko izpolnjen in podpisan pošljete tudi nam, na naslov: Zveza potrošnikov Slovenije, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana (do 20. decembra) in bomo mi poskrbeli, da pride na pravi naslov.

3. Obrazec lahko oddate preko sistema eDavki (če imate kvalificirano digitalno potrdilo). Davčna številka upravičenca (ZPS): 48376078.

Do kdaj se je treba odločiti?

Čas za oddajo zahtevka je do konca leta, saj davčni organ upošteva veljavne zahtevke, s katerimi razpolaga na zadnji dan tekočega leta, torej do 31. decembra. Zahteva za nakazilo dohodnine izbrani organizaciji velja, dokler ne sporočite nove zahteve (organizacije) ali prekličete prvotno izbrane.

Vsem, ki ste že namenili 1,0% svoje dohodnine za delovanje Zveze potrošnikov Slovenije, se za izkazano zaupanje najlepše zahvaljujemo.

Hvala za vaše zaupanje, hvala za vašo podporo!

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju