Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zveza potrošnikov Slovenije
Zveza potrošnikov Slovenije
23. november 2016

Mobilna aplikacija ZPStest je na voljo članom ZPS ne glede na izbrani članski paket, naročnikom revije ZPStest in potrošnikom, ki bi s pomočjo aplikacije želeli kupiti in tudi prebrati posamezno številko revije ZPStest.

Aplikacija ZPStest uporabnikom omogoča branje tiskane izdaje ZPStest na Android, iOS napravah ter kmalu tudi preko osebnih računalnikov. Aplikacijo lahko z enim uporabniškim imenom hkrati uporabljate na treh različnih napravah; npr. pametni telefon in tablični računalnik in spletu.

Vstop v aplikacijo ZPStest
Za vstop v aplikacijo potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ste ju prejeli oz. ste si ju določili ob vaši včlanitvi v Zvezo potrošnikov Slovenije ali sklenitvi naročnine na revijo ZPStest. V primeru težav s prijavo, ali če ste pozabili ali izgubili svoje uporabniško ime in geslo nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

appandroidAndroid uporabniki
1. V Google Play trgovini si namestite aplikacijo ZPStest (aplikacija je brezplačna).
2. V aplikacijo se prijavite z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ju prejeli oz. ste si ju določili ob vaši včlanitvi v Zvezo potrošnikov Slovenije ali sklenitvi naročnine na revijo ZPStest.

appiosiOS uporabniki
1. V iTunes trgovini si namestite aplikacijo ZPStest (aplikacija je brezplačna).
2. V aplikacijo se prijavite z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ju prejeli oz. ste si ju določili ob vaši včlanitvi v Zvezo potrošnikov Slovenije ali sklenitvi naročnine na revijo ZPStest.

Uporabniki osebnih računalnikov (na voljo kmalu)
1. Za dostop v spletno aplikacijo morate biti prijavljeni na www.zps.si z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ju prejeli oz. ste si ju določili ob vaši včlanitvi v Zvezo potrošnikov Slovenije ali sklenitvi naročnine na revijo ZPStest. Vstopite v spletno aplikacijo

Opozorilo glede prenosa podatkov!
Vsak izid revije ZPStest, ki si ga naložite znotraj aplikacije ZPStest je velika približno 40 MB, zato lahko v nekaterih primerih ob prenosu datoteke nastanejo večji stroški prenosa podatkov pri vašem mobilnem operaterju. ZPS priporoča prenos vsebin z brezžično (wi-fi) povezavo.

Uporaba aplikacije ZPStest

gumb8Primer uporabe je predstavljen za operacijski sistem iOS na napravi iPad. Na drugih napravah je uporaba podobna. 

Ko ste v trgovini Google Play (Android) ali iTunes (iOS) našli ter na svojo napravo uspešno (brezplačno) namestili aplikacijo ZPStest, se v aplikacijo prijavite z elektronskim naslovom (ali uporabniškim imenom) in geslom, ki ga uporabljate za prijavo na www.zps.si. 

Ob uspešni prijavi, se bodo na zaslonu prikazale revije ZPStest, ki so na voljo za brezplačen prenos. S klikom na gumb "naloži" pod posamezno številko bo vsebina revije prenesena na vašo napravo in jo boste lahko brali tudi v načinu brez povezave (branje v načinu brez povezave bo za naprave Android omogočeno predvidoma v začetku leta 2017 - do takrat lahko revije berete le z aktivno povezavo na spletno omrežje).

Če prijava s članskim geslom ne bo uspešna (npr. vaše članstvo je poteklo, niste član ZPS), bo aplikacija ponudila možnost nakupa posamezne številke revije ZPStest.

gumb1  Preverite naslove vseh člankov in odprete želeni članek (brez listanja);
 gumb2 s klikom se vrnete v osnovni meni, kjer lahko izberete naslednjo številko revije ZPStest;
 gumb3 s klikom na lahko dodate komentar k posameznemu članku. Veseli bomo vaših pripomb ali komentarjev;
 gumb4 s klikom lahko dodate posameznemu članku zaznamek in/ali ga shranite za kasnejši hitrejši dostop;
 gumb5 s klikom lahko posamezen članek dodate med shranjene. Tako boste posamezne članke še hitreje našli na spodnjem navigacijskem polju "shranjeni".
 gumb6s klikom lahko z dodeljenimi zvezdicami ocenite posamezen članek;
 gumb7z drsenjem po grafiki se po vsebini revije gibljete hitreje (namesto listanja).

Pogosta vprašanja
1. Ali je aplikacija na voljo samo članom in naročnikom Zveze potrošnikov Slovenije?
Ne. Člani in naročniki ZPS prosto dostopajo do vseh vsebin aplikacije ZPStest. Vsi pa lahko dostopate do brezplačne promocijske izdaje revije ZPStest DOMA. V okviru aplikacije lahko opravite nakup posameznega izida revije ZPStest.

2. Ne morem se vpisati v aplikacijo, čeprav sem vpisal-a pravilne članske/naročniške podatke
Za prijavo v aplikacijo ZPStest potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ste ju prejeli oz. ste si ju določili ob vaši včlanitvi v Zvezo potrošnikov Slovenije ali sklenitvi naročnine na revijo ZPStest.Če uporabniškega imena ali gesla niste prejeli, ali ga nimate zabeleženega, nam pišite na elektronski naslov zps (afna) zps.si

3. Ali aplikacija ZPStest nadomešča spletno stran www.zps.si?
Ne, aplikacija ZPStest ne nadomešča spletne strani www.zps.si. Aplikacija ZPStest je namenjena branju tiskane izdaje revije ZPStest, ki jo člani ZPS prejemajo brezplačno v okviru članskih ugodnosti, na mobilnih in tabličnih napravah ter prek osebnih računalnikov.

Do www.zps.si lahko še vedno dostopajo tako člani ZPS kot naročniki na tiskano izdajo revije ZPStest.
Spletna stran www.zps.si poleg člankov, rezultatov testov in informacij iz tiskane izdaje revije ZPStest vsebuje dodatne vsebine in aktualne informacije.

4. Aplikacija se želi posodobiti. Ali je posodobitev varna?
Posodobitev naše aplikacije je vedno varna, če jo predlaga Google Play oziroma App Store trgovina.

5. Ali za uporabo aplikacij potrebujem internetno povezavo?
Za prenos preteklih ali nove izdaje revije ZPStest v aplikaciji potrebujete mobilno ali brezžično povezavo. Za branje že prenesenih številk internetne povezave ne potrebujete.

6. Imam dostop do vseh izdaj v aplikaciji, le zadnjo številko pa mi ponuja v nakup. Moja članarina je aktivna.
To se zgodi, če dalj časa niste dostopali do revij v aplikaciji, lahko pa tudi v mesecu, ko vam izdamo račun (ne vedno). Težavo rešite tako, da se v aplikaciji odjavite in ponovno prijavite.

Še več vprašanj?
V primeru nejasnosti pri uporabi spletne ali mobilnih aplikacij nam pišite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Še niste član/naročnik ZVEZE POTROŠNIKOV SLOVENIJE?
Postanite člani zdaj in tudi vi boste lahko brali revijo ZPStest v ZPStest APP brezplačno - kot eno izmed članskih ugodnosti.  

 

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več