Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno
Aktualno
29. januar 2019

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je neodvisna, nevladna in mednarodno priznana organizacija - društvo, ki varuje in zastopa interese slovenskih potrošnikov.

Naša ekipa strokovnih sodelavcev deluje na najrazličnejših področjih, na katerih si prizadevamo za sprejem in uveljavljanje zakonodaje, ki ščiti interes in pravice potrošnikov. Trudimo se na področju prehrane, izdelkov široke potrošnje, gospodinjskih aparatov, bele tehnike, izdelkov za dom, osebnih financ, energije trajnostne potrošnje in varstva okolja ter na mnogih drugih področjih.

Na vaši strani smo že od leta 1990.

Kaj delamo in kako pomagamo svojim članom?

 vinformiramo

Informiramo

Potrošnike obveščamo o kakovosti izdelkov in storitev, njihovih pravicah in drugih pomembnih potrošniških vprašanjih. Spremljajte www.zps.si, naš Facebook in Twitter, prijavite se na e-novice, berite revijo ZPStest!

 vtestiramo

Testiramo

Nenehno preverjamo kakovost različnih izdelkov in storitev, pri čemer sodelujemo z neodvisnimi strokovnjaki in akreditiranimi laboratoriji.

 vssvetujemo Svetujemo

Svetujemo pri najrazličnejših potrošniških vprašanjih in zagatah ter pomagamo pri uveljavljanju potrošnikovih pravic. Svetovanje je neodvisno, nepristransko in zaupno.

 vzastopamo Zastopamo

Zastopamo interese potrošnikov na različnih področjih, pri oblikovanju zakonodaje in politike s področja varstva potrošnikov. Organiziramo številne skupinske akcije - skupinske nakupe in kolektivne pobude.

 vmednarodno Delujemo mednarodno

Sodelujemo v številnih mednarodnih projektih in odborih. Smo člani ICRT - mednarodne neprofitne organizacije za izvajanje potrošniških testiranj, BEUC - evropske potrošniške organizacije in CI – svetovne potrošniške organizacije.

Kaj pridobim, če sem član?

Članstvo v ZPS je naložba v bolj preudarne, cenejše in varnejše nakupe.

Opremljeni z vsemi informacijami, ki so na voljo le članom – ekskluzivne vsebine na portalu www.zps.si in v reviji ZPStest – boste sprejemali boljše potrošniške odločitve, pri nakupih pa prihranili čas in denar.

 

12 številk revije ZSPtest • vsak mesec novi testi • 29 spletnih primerjalnikov • članki o aktualnih potrošniški temah • odgovori strokovnjakov na vaša vprašanja • aktualna potrošniška zakonodaja • koristni nasveti in informacije

 

Naložba v članstvo se večkratno povrne s prihranki pri nakupu izdelkov, ki so se na primerjalnih testih dobro odrezali. Preverite prihranke tukaj!

ztetimonial1Vaši nakupi bodo zaradi informacij, ki so na voljo članom ZPS, tudi bolj varni. Redno obveščamo o odpoklicih nevarnih izdelkov, pri testiranju različnih izdelkov (kozmetika, izdelki za otroke, tekstil …) redno preverjamo prisotnost nevarnih in neželenih kemikalij, pri prehranskih izdelkih pa vsebnost nepotrebnih aditivov.

Ko gre kaj narobe, vam pomagajo naši pravni svetovalci.

ztetimonial2V primeru težav in zagat, v katerih se potrošniki pogosto znajdemo, lahko pokličete naše pravne strokovnjake. Pomagali vam bodo razrešiti vaše potrošniško vprašanje, spor s trgovcem ali dobaviteljem.

Naše strokovnjake lahko vprašate za nasvet o izdelkih in storitvah, ki jih redno testiramo in preverjamo: gospodinjskih aparatih, beli tehniki, zabavni elektroniki, prehranskih izdelkih, ipd.

Kako postanem član?

Včlanite se lahko prek naše spletne strani, kjer izberete članski paket – ZPS Plus s tiskano revijo ali ZPS Internet z elektronsko revijo.

Letno članarino lahko poravnate s kartico (Maestro, MasterCard, Visa), Moneto, položnico ali z direktno bremenitvijo. Plačate lahko v enkratnem znesku ali v štirih obrokih.

Plačilo letne članarine poleg revije ZPStest in svetovanja vključuje še dodatne ugodnosti. Katere? Preverite tukaj!

Za dodatne informacije nas lahko pokličete vsak delovnik med 9.00 in 11.00 uro na (01) 474 06 00 ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Članstvo me zanima, a nisem še popolnoma prepričan … Kaj mi lahko ponudite?

Naročite ogledni izvod revije ZPStest. Brezplačno vam bomo poslali zadnjo številko revije ZPStest v tiskani ali elektronski obliki, v kateri boste lahko preverili številne koristne informacije, ki jih vsak mesec zberemo na 40-ih straneh edine potrošniške revije pri nas.

Naročite se lahko tudi na e-novice. Enkrat tedensko bomo v vaš poštni nabiralnik dostavili sveže informacije o aktualnih potrošniških temah. Vsak teden boste lahko poskusno dostopali tudi do ene zaklenjene vsebine, ki je namenjena le članom.

DA, naročam brezplačen izvod revije ZPStest v
Invalid Input

Ime in priimek(*)
Nepravilen vnos

E-pošta (kamor vam pošljemo povezavo do e-revije)(*)
Nepravilen vnos

Naslov (kamor vam pošljemo tiskano revijo)
Invalid Input

Telefonska številka
Invalid Input

Invalid Input

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA