Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno

Donacija vas ne stane nič, z odločitvijo, da namenite 1,0 % vaše dohodnine Zvezi potrošnikov Slovenije, pa boste podprli njeno delovanje v korist vseh slovenskih potrošnikov, tudi v prihodnje.

Ali ste vedeli, da lahko del dohodnine namenite za delovanje nevladne organizacije?

Zakon o dohodnini omogoča vsem zavezancem, da 1,0% odmerjene dohodnine namenite za delovanje nevladne organizacije po svoji izbiri.  

Vaša donacija vas torej nič ne stane, nam pa bo omogočila, da se bomo še učinkoviteje odzivali na pereče potrošniške probleme in delovali v korist vseh slovenskih potrošnikov. Sredstva bomo uporabili za izvajanje potrošniškega zagovorništva na nacionalni in evropski ravni, izvedbo kampanj v interesu vseh slovenskih potrošnikov in za informiranje potrošnikov na spletnih portalih ZPS.

Namenite 1,0% dohodnine delovanju ZPS

Postopek je hiter in preprost.

1. Obrazec lahko oddate preko sistema eDavki (če imate kvalificirano digitalno potrdilo). Davčna številka upravičenca (ZPS): 48376078.

2. Lahko pa natisnete in izpolnite spodnji obrazec in ga podpisanega pošljete na vašo izpostavo davčnega urada.

3. Obrazec lahko izpolnjen in podpisan pošljete tudi nam, na naslov: Zveza potrošnikov Slovenije, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana (do 20. decembra) in bomo mi poskrbeli, da pride na pravi naslov.

Obrazec z že izpolnjenimi podatki Zveze potrošnikov Slovenije (PDF)

Do kdaj se je treba odločiti?

Čas za oddajo zahtevka je do konca leta, saj davčni organ upošteva veljavne zahtevke, s katerimi razpolaga na zadnji dan tekočega leta, torej do 31. decembra. Zahteva za nakazilo dohodnine izbrani organizaciji velja, dokler ne sporočite nove zahteve (organizacije) ali prekličete prvotno izbrane.

Vsem, ki ste že namenili 1,0% svoje dohodnine za delovanje Zveze potrošnikov Slovenije, se za izkazano zaupanje najlepše zahvaljujemo.

Hvala za vaše zaupanje, hvala za vašo podporo!

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več