Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno
Aktualno
05. september 2018

Ena od dejavnosti, ki jo izvajamo v ZPS, je ozaveščanje potrošnikov o trajnostni potrošnji in spodbujanje potrošniškega vedenja, ki je prijazno do okolja. V zadnjem času se precej posvečamo ozaveščanju o škodljivosti uporabe plastike (še posebej takšne za enkratno uporabo), saj je plastika izjemno problematičen odpadek v morju (kar 85 % morskih odpadkov po vsem svetu je plastičnih). Plastika se v naravi ne razgradi, ampak razpade na vedno manjše delce in jo nato kot mikroplastiko preko zraka, vode in hrane vnašamo v svoje telo.

Vsaka takšna aktivnost je tudi priložnost za premislek o lastnem ravnanju in vpeljavo izboljšav. Verjamemo, da lahko že z majhnimi koraki naredimo veliko, zato smo se odločili, da pri distribuciji opustimo ovijanje revije ZPStest v plastično folijo. K odločitvi je pripomoglo tudi prijazno e-sporočilo naše članice, ki nas je dodatno spodbudila, da ukrep, o katerem smo sicer razmišljali že nekaj časa, čim prej izvedemo v praksi.

Tako je tiskana izdaja septembrske revije ZPStest že brez nepotrebnega plastičnega ovoja. Ker revija od zdaj ne bo več zaščitena pred vremenskimi vplivi in morebitnim neustreznim ravnanjem raznašalcev, nam v primeru, da v svoj nabiralnik prejmete poškodovano revijo, to sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nas pokličite na (01) 474 06 00 in poslali vam bomo nov izvod.

Morda se zaradi našega ukrepa lahko zgodi kakšna nevšečnost, a menimo, da vsak takšen korak prispeva k boljši prihodnosti – za nas in naše naslednike.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA