Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno
Aktualno
03. julij 2017

Evropska komisija je začela javno posvetovanje o izboljšanju potrošniškega prava EU.

Konec maja je objavila analizo pravil varstva potrošnikov in trženja, v kateri ugotavlja, da močne potrošniške pravice Evropejcem sicer prinašajo koristi, vendar so možne izboljšave, zlasti pri njihovem uveljavljanju in prilagajanju digitalni dobi. S posvetovanjem namerava od potrošnikov, podjetij in združenj zbrati dragocene informacije o področjih, na katerih so potrebne izboljšave.

Med njimi so na primer pravice v zvezi s spletnimi tržnicami ali `brezplačne´ spletne storitve, pri katerih morajo potrošniki namesto plačila oddati osebne podatke, ali možnosti zagotavljanja pravnega varstva in nadomestil v primeru nepoštenih poslovnih praks. Posvetovanje zajema tudi uvedbo kazni v primeru kršitve potrošniškega prava ter njihovo učinkovitost.

Posvetovanje bo potekalo do 8. oktobra 2017, na spletni strani Evropske komisije.

Tabela z rezultati testa izdelkov za zaščito pred soncem

Kliknite na sliko za povečavo!

tabela

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA