Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Aktualno
Aktualno
09. december 2015

Po podatkih Transparency International je Evropska potrošniška organizacija BEUC na prvem mestu med vsemi nevladnimi organizacijami po obsegu lobiranja pri Evropski komisiji.

Na drugem in tretjem mestu med nevladnimi organizacijami sta WWF in Greenpeace.

Na skupnem seznamu, torej med gospodarskimi združenji in nevladnimi organizacijami je BEUC na tretjem mestu, pred njim sta zgolj Businesseurope in Google.

Od lanskega decembra smo predstavniki potrošnikov opravili 45 pogovorov s predstavniki Evropske komisije, kar dokazuje, da veljamo za vplivnega in zanesljivega sogovornika. Enako misli tudi veliko drugih lobističnih organizacij s sedežem v Bruslju, saj nas večkrat zaprosijo za podporo, skupne nastope ali sestanke.

Na ravni EU sprejmejo večino zakonodaje, ki je pomembna in vpliva na varstvo potrošnikov tudi v posameznih državah članicah. Še naprej bomo aktivno lobirali v korist potrošnikov!

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA