Za četrtino višji izpusti NOx po vpoklicu Audija Q5!

8. julij 2016

Avto in oprema za avto Ekologija in varstvo okolja
Za četrtino višji izpusti NOx po vpoklicu Audija Q5!

Kot vse kaže, odstranitev nelegalne priklopne naprave iz vozil koncerna Volkswagen ne deluje tako, kot bi morala. Pri naključno izbranem Audiju Q5 so po vpoklicu v servisno delavnico namreč ugotovili kar za 25 % višje izpuste NOx kot je dovoljeno. Evropska potrošniška organizacija BEUC zato zahteva temeljito preiskavo in javno objavo rezultatov testa izpustov po vpoklicu.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Po vsej Evropi poteka akcija vpoklicev vozil znamk Audi, Seat, Škoda in Volkswagen zaradi pred dobrimi devetimi meseci ugotovljene prevare z vgrajeno priklopno napravo oziroma programsko opremo, ki je zaznala standardni test in ustrezno prilagodila motor, da so bili rezultati boljši kot v realnem prometu. Nemški homologacijski organ KBA mora pred začetkom vpoklica za določeno kombinacijo avtomobila in motorja ter opreme podati pozitivno mnenje, a, kot vse kaže, v praksi stvari niso tako preproste.

Po opravljenem vpoklicu bi morali motorji oddajati v homologaciji navedeno količino izpustov dušikovih oksidov (NOx), obenem pa se ne bi smela spremeniti njihova zmogljivost oziroma vrednost izpustov CO2 in drugih škodljivih plinov. Italijanska potrošniška organizacija Altroconsumo je izid vpoklica preverila z naključno izbranim Audijem Q5. Rezultati so zaskrbljujoči: avtomobil namreč po nevtralizaciji priklopne naprave v zrak izpusti za 25 odstotkov več NOx kot je dovoljeno po standardu.

To dokazuje, da Volkswagnova rešitev problema v Evropi ne deluje, zato generalna direktorica Evropske potrošniške organizacije BEUC Monique Goyens poziva, naj jo nemška agencija ponovno preveri, enako pa naj storijo tudi v drugih državah. Ob tem potrošniške organizacije zahtevamo, da so rezultati meritev javno objavljeni. Le tako je mogoče doseči, da bodo potrošniki popolnoma prepričani, da bodo z vpoklica domov pripeljali avtomobil, ki je skladen s homologacijskimi zahtevami.

Seveda ne moremo mimo nedavne izjave predsednika uprave VW Matthiasa Müllerja, ki je dobrodušne odškodnine ameriškim potrošnikom opravičeval s tem, da tamkajšnjih avtomobilov ne bo tako preprosto popraviti kot v Evropi. Izgovor se je po odkritju italijanske potrošniške organizacije znašel na precej trhlih tleh.

Potrošniške organizacije po Evropi ugotavljamo, da so različni pravni sistemi zelo nenaklonjeni ustreznemu obravnavanju potrošnikov v takšnih primerih, zato od VW pričakujemo, da se bo vendarle odzval enako kot na oni strani Atlantika, predvsem pa, da se v zaščito potrošnikov vendarle vključijo tudi posamezne države, ki do zdaj na tem področju niso naredile praktično ničesar.

Sveže e-novice ZPS, vsak petek

Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.

Politika varovanja osebnih podatkov

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju