Stečaj Studia Moderna: kaj storiti, če vam niso dostavili kupljenega blaga?

11. september 2023

Zakonodaja in postopki
Stečaj Studia Moderna: kaj storiti, če vam niso dostavili kupljenega blaga?

Na nas ste se v zadnjih dneh obrnili številni potrošniki, ki vam podjetje Studio Moderna d. o. o. kljub vnaprejšnjemu vplačilu kupnine ni dobavilo blaga. Podjetje je čez noč zaprlo vrata svojih poslovalnic, ukinilo spletno prodajo in za potrošnike ni več dosegljivo.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Okrožno sodišče v Ljubljani je 28. 8. 2023 izdalo sklep ter oklic o začetku stečajnega postopka nad podjetjem STUDIO MODERNA, finančne in intelektualne storitve ter trgovina d. o. o. in kot stečajnega upravitelja imenovalo odvetnico Špelo Turk.

Rok za prijavo terjatev je 3 mesece od oklica o začetku stečajnega postopka, torej je zadnji dan za prijavo terjatev 28. 11. 2023. Če terjatve do tega roka ne boste prijavili, bo vaša terjatev do upnika prenehala.

Prijava terjatve v stečaj

Vsem oškodovanim potrošnikom svetujemo, da v roku prijavite svojo terjatev. Prijavo lahko oddate osebno na vložišču ali po pošti na naslov Okrožnega sodišča v Ljubljani, Tavčarjeva 9, 1000 Ljubljana. Prijava terjatve je pravočasna, če jo do poteka roka vložena na vložišču ali poslana s priporočeno pošiljko.

Prijava upnika, ki je fizična oseba, mora vsebovati:

  1. opravilno številko postopka: St 1375/2023,
  2. ime in priimek upnika ter naslov prebivališča,
  3. zahtevek za priznanje terjatve, ki mora vsebovati znesek glavnice (npr.: ''Upnik prijavlja terjatev v višini XY in zahteva, da se prijavljena terjatev prizna in izplača na njegov račun… (št. računa in banka)…''),
  4. če boste poleg glavnice uveljavljali tudi zakonske zamudne obresti, morate obresti najprej obračunati od dospelosti terjatve do dneva začetka stečajnega postopka (v pomoč je lahko aplikacija sodišča) in poleg glavnice zahtevati tudi priznanje tako obračunanega zneska obresti, sicer jih sodišče ne more priznati
  5. opis dejstev, iz katerih izhaja utemeljenost zahtevka, in dokaze o njih (npr. račun, predračun, pogodba, bančni izpisek o nakazilu podjetju …)

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete tudi na stečajno upraviteljico Špelo Turk na elektronski naslov [email protected] ali preko spletnega obrazca na spletni strani Zbornice stečajnih upraviteljev.

Nekateri upravitelji imajo na voljo posebne obrazce za prijavo terjatev v stečajnem postopku.

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju