Spletne prevare in napadi: leta 2023 zabeleženih 4280 kibernetskih incidentov

13. februar 2024

Internet in platforme Prevare in zavajajoče prakse
Spletne prevare in napadi: leta 2023 zabeleženih 4280 kibernetskih incidentov

Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT je objavil pregled leta 2023 v številkah. Zabeležili so 4280 kibernetskih incidentov, kar je štiri odstotke več kot leta 2022.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Spletni napadi na fizične osebe

Med kibernetskimi grožnjami, ki ciljajo na fizične osebe, so na SI-CERT izpostavili:

  • Kripto prevare;
  • SMS-sporočila namenjena ribarjenju za finančnimi podatki – smishing.

Lani so zabeležili najvišje število investicijskih prevar, kjer so bile žrtve zvabljene v lažne investicije v kriptovalute. Ta prevara je izstopala tako po številčnosti, kot tudi po višini oškodovanja – povprečna škoda je znašala kar 40.000 evrov, najvišja pa celo 140.000 evrov.

Na ZPS opozarjamo, da če naložbenega produkta ne razumete ter vam obenem obljubljajo nerealno visoke odnose, se vsakršni komunikaciji izognite. Če je predobro, da bi bilo res, gre običajno za prevaro.

Pri potvorjenih SMS sporočilih gre zelo pogosto za lažna sporočila logističnih podjetij, torej tistih, ki nam dnevno dostavljajo po spletu naročene pakete. Zaradi široke uporabe teh storitev se marsikdo prepozna v sporočilu o prispeli pošiljki. Opozarjamo, da nikoli ne pošiljajte finančnih podatkov, kot so PIN številke, enkratne kode, uporabniška imena ter gesla. V letu 2023 je bilo zabeleženih več kot 1600 phishing napadov, število pa strmo raste vse od leta 2018 dalje.

Več si lahko preberete na povezavi Kibernetska varnost 2023 v številkah.

Tudi vi ste lahko žrtev spletne prevare

Osveščanje o nevarnostih na spletu je eno od poslanstev ZPS, saj tudi mi zaznavamo vedno večje število spletnih zlorab. Pred njimi ni varen nihče, pretirana samozavest na tem področju vas lahko drago stane. Na ZPS smo v lanskem letu prejeli številne pritožbe potrošnikov. Izpostavljamo zlorabe plačilnih kartic, ob koncu leta pa smo zaznali večje število prevar, kjer so spletni kriminalci pridobili dostop do spletne banke uporabnika in mu z bančnega računa pobrali vsa sredstva.

Osnovna zaščita vključuje SMS obveščanje o transakcijah in omejitev zneskov za plačila – če bi vsi uporabljali (vsaj) ta dva varnostna elementa, bi bilo zlorab manj oziroma bi bili zneski nižji.

A tudi to še zdaleč ni dovolj - uporaba spleta v današnjem času zahteva nenehno izobraževanje o spletni varnosti. Na ZPS bomo temu še naprej posvečali posebno pozornost, vi pa poskrbite za za svojo in varnost svojih bližnjih v kar največji meri.

Pozivamo tudi k medgeneracijski solidarnosti – mlajši naj starejšim člane družine in svoje okolice pomagajo pri uporabi spleta in spletni varnosti. Skupen cilj je čim višja digitalna pismenost ter čim manj spletnih zlorab v letu 2024.

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju