Recept za pripravo paradižnikove omake
2. marec 2023
Priprava paradižnikove omake je razmeroma preprosta tudi za kuharske začetnike. Je odlična rešitev, kadar imate doma preveč svežega paradižnika in ga ne boste mogli porabiti do roka. Pripravljeno paradižnikovo omako lahko nekaj dni hranite v hladilniku ali jo zamrznete za poznejšo uporabo.
Dodaj vsebino med priljubljene
Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija
V nadaljevanju podajamo osnovni recept, ki ga lahko po želji in okusu nadgradite.
Za 4-člansko družino potrebujete:
- 500 gramov zrelih paradižnikov ali 500 gramov že pripravljenega paradižnika v koščkih,
- 1 manjšo čebulo,
- 1 žlico oljčnega olja,
- 1 žličko sladkorja,
- začimbe: česen, bazilika in origano,
- sol.
Na olju na hitro popražite čebulo in dodate na kocke narezan paradižnik. Med kuhanjem dodate še sladkor in sol, na zmernem ognju kuhate slabe pol ure. Pred koncem dodate še začimbe po okusu.
Avtorica: Nika Kremić
Sveže e-novice ZPS, vsak petek
Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.
Politika varovanja osebnih podatkov
Sorodne objave
Nazaj na seznam objavPostanite član Zveze potrošnikov Slovenije
ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.
Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:
- Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
- Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
- Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
- Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike
Že od 69,60 € / na leto
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.