Nova spletna stran za pomoč evropskim turistom: reopen.europa.eu

15. junij 2020

Turizem in potovanja
Nova spletna stran za pomoč evropskim turistom: reopen.europa.eu

Evropska Komisija predstavlja novo spletno platformo `Re-open EU´ v podporo varni ponovni vzpostavitvi potovanj in turizma po vsej Evropi. Na platformi bodo na voljo informacije v realnem času o stanju na mejah ter razpoložljivih prevoznih sredstvih in turističnih storitvah v državah članicah. Vključene bodo tudi praktične informacije držav članic o omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, na primer o omejevanju fizičnih stikov ali nošenju mask, ter druge koristne informacije o turistični ponudbi na ravni EU in držav članic. Evropejci in Evropejke se bodo lahko tako odgovorno in premišljeno odločali o tem, kako obvladati obstoječa tveganja v zvezi s koronavirusom, ter načrtovali svoje počitnice in potovanja to poletje in pozneje.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Evropski komisar za notranji trg Thierry Breton: "Po tednih zapore se notranje meje EU ponovno odpirajo. Spletišče `Re-open EU´, ki ga predstavljamo danes, bo Evropejcem in Evropejkam omogočilo enostaven dostop do informacij, da bodo lahko z gotovostjo načrtovali svoja potovanja in varno počitnikovali. V pomoč bo tudi lastnikom malih restavracij in hotelov, pa tudi mestom po Evropi, saj se bodo lahko zgledovali po inovativnih rešitvah, ki so jih razvili drugi."

Komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel, pristojna za Skupno raziskovalno središče, je dodala: "Obsežna in bogata evropska kulturna dediščina je eden od naših največjih adutov. Zaradi omejitev potovanj in zaprtja večine prizorišč v preteklih mesecih pa sta bila kultura in turizem močno prizadeta. Platforma `Re-open EU´ ponuja najnovejše in ključne informacije, da lahko znova začnemo varno raziskovati Evropo."

Platforma `Re-open EU´ je eden od ukrepov iz svežnja za turizem in promet, ki ga je Komisija predstavila 13. maja 2020, da bi povrnila zaupanje v potovanja po EU in pomagala pri varnem ponovnem zagonu evropskega turizma ob spoštovanju potrebnih zdravstvenih navodil. Nova platforma, ki jo je kot spletno aplikacijo mogoče uporabljati tudi na mobilnih telefonih, je ključna referenčna točka za vse, ki potujejo v EU, saj na enem mestu združuje najnovejše informacije Komisije in držav članic. Prek interaktivnega zemljevida bo omogočala iskanje najnovejših informacij in nasvetov za vsako državo članico EU. Platforma bo enostavno dostopna prek aplikacije ali spletišča in bo na voljo v 24 uradnih jezikih EU.

Evropska digitalna kulturna platforma Europeana poleg tega uvaja zbirko umetniških del in fotografij Discovering Europe (Odkrijmo Evropo) z nekaterimi največjimi evropskimi znamenitostmi. Na spletišču Europeana Pro bo vzpostavljeno tudi posebno turistično vozlišče, ki bo zaposlenim na področju kulturne dediščine pomagalo pri odkrivanju pobud, ki podpirajo turizem po vsej EU.

Sveže e-novice ZPS, vsak petek

Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.

Politika varovanja osebnih podatkov

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju