N Banke ni več, pripaja se k NLB

1. september 2023

Osebni računi
N Banke ni več, pripaja se k NLB

Prenos poslovanja se začne s pripojitvijo danes 1.9.2023, in se zaključi v ponedeljek 4.9.2023, zjutraj. Preverite, kaj to pomeni za nekdanje komitente N Banke – nekdanja Sberbank.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

V prehodnem obdobju štirih dni, ko poteka pripojitev ene banke k drugi, bodo nekatere storitve morda delovale v omejenem obsegu ali pa ne bodo delovale. Z današnjim dnem (1.9.2023) je N Banka nehala obstajati, prav tako ni več dostopno njeno spletno mesto. Komitenti N Banke so tako postali komitenti NLB. Vsi računi, ki so bili aktivni v N Banki, bodo preneseni na NLB, s prenosom komitenti nimajo stroškov, podpis novih pogodb ni potreben.

Informacije o produktih so komitenti nekdanje N Banke že prejeli po elektronski ali klasični pošti, prav tako informacije v zvezi s spremembami splošnih pogojev in tarif, nove številke bančnih računov in nove plačilne kartice. Če česa od navedenega niste prejeli, se obrnite na NLB.

NLB je komitentom nekdanje N Banke izbrala nove pakete iz svoje ponudbe. Na nas se je obrnila potrošnica, ki jo je zanimalo, ali bo lahko paket – brezplačno – zamenjala. Za odgovor smo se obrnili na NLB, kjer so nam zagotovili, da bodo vsi uporabniki pakete lahko spremenili brezplačno. Prav tako je brezplačno zaprtje bančnega računa pri NLB, če ste ga imeli pri N Banki odprtega vsaj šest mesecev.

Opozarjamo še na vprašanje jamstva za vloge pri bankah. Velja namreč jamstvo do 100.000 evrov pri posamezni banki - v primeru, da ste imeli sredstva tako pri N Banki kot pri NLB, je veljalo jamstvo v višini 100.000 evrov za vsako banko posebej (skupaj 200.000 evrov). S pripojitvijo N Banke k NLB velja jamstvo le še za obstoječo NLB, torej 100.000 evrov.

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju