Komuniciraj.eu z osnovno primerjavo cen

4. december 2015

Elektronske komunikacije Cene in stroški
Komuniciraj.eu z osnovno primerjavo cen

Po dolgih letih priprav je Agencija za komunikacijska omrežja in storitve vendarle pripravila spletni primerjalnik cen storitev slovenskih operaterjev na naslovu komuniciraj.eu. Gre za zelo osnovno primerjavo, ki je lahko izhodišče za iskanje prave ponudbe na spletnih straneh operaterjev.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Primerjati je mogoče cene fiksnih in mobilnih storitev, s filtri pa je mogoče določiti le najbolj osnovne kriterije, kot so, denimo, število v paket vključenih storitev, predvidena poraba storitev, hitrost povezave in podobno. Posebej je mogoče določiti, da so izpisani paketi, namenjeni samo določeni populaciji (denimo študentje ali upokojenci) – tu pogrešamo možnost, da bi `posebne´ pakete preprosto izključili.

Prikaz rezultatov je po ceni od najcenejšega paketa do najdražjega, omejen pa je na ceno paketa in vključene storitve. Nekaj dodatnih informacij lahko dobite še v podrobnejšem opisu – ki pa ni standardiziran, zato je vsebina odvisna od operaterja in informacija še ne pomeni, da kakšen drug operater teh dodatkov nima. Za vse ostale informacije boste morali s klikom na izbrani paket obiskati operaterjevo spletno stran.

Primerjalnik, ki zahteva tudi nekaj pozornosti pri vnosu podatkov (1000 MB v filtru, denimo, ne pomeni, da se vam bodo izpisali mobilni paketi z vključenimi 1 GB = 1024 MB podatkov), je zato lahko le dodatna odskočna deska pri iskanju najboljše ponudbe. Kot smo zaznali, vanj niso vključene akcijske ponudbe, kar njegovo uporabnost precej zmanjša, omejeno število filtrov pa vedno znova zahteva, da se po več informacij podamo na operaterjevo spletno stran.

Poleg primerjalnika so pripravili tudi kalkulator prenosa podatkov, ki omogoča izračun priporočene mesečne količine prenosa podatkov. Seveda pa je nekako pričakovano, da so vsi objavljeni podatki izključno informativne narave, za njihovo točnost, vsebino in ažurnost so odgovorni izključno operaterji, ki so svoje podatke posredovali agenciji.

Sveže e-novice ZPS, vsak petek

Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.

Politika varovanja osebnih podatkov

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju