Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Stvarna napaka
Stvarna napaka
13. oktober 2021

Skoraj vsako leto se največ vprašanj, ki jih prejemamo v svetovalni pisarni ZPS, nanaša na uveljavljanje stvarne napake ali garancije. Kljub temu veliko potrošnikov ne pozna svojih pravic in postopka, kako jih uveljavljati.

Če želite uveljavljati stvarno napako, pa niste prepričani, kaj, kako in proti komu lahko uveljavljate svoje pravice, si oglejte kratek informativni video o stvarni napaki.

S pravilnim in pravočasnim postopanjem si lahko prihranite precej težav. Z vidika morebitne kasnejše prijave na Tržni inšpektorat je pomembno tudi, da prodajalcu postavite konkreten zahtevek, saj brez tega Tržni inšpektorat ne more izdati odločbe, naj prodajalec zahtevku ugodi.

Da boste lažje dokazovali potek uveljavljanja stvarne napake, svetujemo v čim večji meri pisno komunikacijo s prodajalcem, morebitni ustni dogovori pa naj bodo vsaj naknadno potrjeni v pisni obliki (npr. po elektronski pošti).

vemvec-noga

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več