Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Stanovanje, upravljanje

Etažni lastniki v večstanovanjskem objektu opažamo, da posamezna stanovanja uporablja več oseb, kot je evidentirano pri upravniku. Na koga se lahko obrnemo, da zadevo preveri in ustrezno spremeni število uporabnikov?

Pravilnik o upravljanju večstanovanjskih stavb (v nadaljevanju pravilnik) v 29. členu lastnikom in najemnikom nalaga, da morajo upravniku sporočiti število uporabnikov oziroma vse morebitne spremembe. To morajo storiti na predpisanem obrazcu, ki je sestavni del pravilnika.

Upravnik na podlagi prejetih sporočil o uporabnikih posameznih enot sestavi seznam posameznih enot s številom uporabnikov. Šesti odstavek 29. člena pravilnika določa, da uporabnik, ki prebiva v stavbi, lahko pisno opozori upravnika o večjem številu uporabnikov določene posamezne enote, kot jih je lastnik ali najemnik te enote sporočil. V tem primeru upravnik pozove lastnika ali najemnika, navedenega v pisnem opozorilu, k pojasnitvi in tako ugotovi dejansko stanje.

Avtorica: Jana Turk

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA