Fermentirana živila: čeprav so v modi, niso nekaj novega
19. januar 2021

V zadnjem obdobju je mogoče zaslediti veliko informacij o prednostih fermentirane hrane, receptov in nasvetov, kako se fermentiranja lotiti doma, tudi v trgovinah se pojavljajo izdelki z zanimivimi imeni (kombuča, miso, tempeh) in obljubami o blagodejnem vplivu na naše telo in zdravje. Vsem je skupno, da na naše krožnike prihajajo z različnih koncev sveta in nastanejo s postopkom fermentacije.
Dodaj vsebino med priljubljene
Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija
Odklenite si dostop za ogled celotne vsebine članka 
V prispevku boste izvedeli:
- Katere vrste fermentiranih živil poznamo?
- Kako do okusa "umami?"
- Kaj vse lahko fermentiramo doma?
- Najbolj priljubljena fermentirana živila.
- Na kaj je dobro biti pozoren ob nakupu?
Vsebina le za člane ZPS.
Sveže e-novice ZPS, vsak petek
Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.
Politika varovanja osebnih podatkov
Sorodne objave
Nazaj na seznam objavPostanite član Zveze potrošnikov Slovenije
ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.
Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:
- Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
- Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
- Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
- Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike
Že od 69,60 € / na leto
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.