Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izjave za javnost 2021
Izjave za javnost 2021
30. december 2021

Na Zvezi potrošnikov Slovenije smo danes Agencijo za energijo pozvali k umiku podražitve tarifnih postavk omrežnin, zato da se potrošnikom lahko zagotovi cenovno dostopna energija.

Agencija za energijo RS je določila nove, višje tarifne postavke omrežnin za distribucijski sistem za leto 2022, ki bodo še dodatno zvišale položnice gospodinjskih odjemalcev električne energije.

Kljub prizadevanjem nevladnih organizacij, da bi se odločevalci na ravni države na podražitve energije odzvali z različnimi ukrepi, ki bi potrošnikom še naprej zagotavljali cenovno dostopno energijo, se žal dogaja nasprotno.

Poleg številnih dobaviteljev električne energije in zemeljskega plina, ki so krepko dvignili ceno energentov, je namreč svoj delež k podražitvam prispevala tudi Agencija za energijo RS z določitvijo novih, višjih tarif omrežnin za distribucijski sistem, ki neposredno zadevajo gospodinjske odjemalce.

Ob tem ne smemo pozabiti, da bo podražitev tarif omrežnin za distribucijski sistem, ki velja tudi za podjetja, sprožila še nadaljnje podražitve v panogah kot je npr. v prehranski industriji, kar bo še dodatno vplivalo na proračun gospodinjskih odjemalcev.

Agencijo za energijo zato pozivamo k umiku podražitve tarifnih postavk omrežnin, da se potrošnikom zagotovi cenovno dostopno energijo.

Besedilo poziva (PDF) >

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več