Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izjave za javnost 2021
Izjave za javnost 2021
29. april 2021

Zvezi potrošnikov Slovenije je Vlada Republike Slovenije ponovno podelila koncesijo za opravljanje javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov na podlagi javnega razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, ki sofinancira izvajanje javne službe. Tako lahko na ZPS nadaljujemo uspešno zgodbo informiranja, ozaveščanja in izobraževanja potrošnikov, ki smo jo začeli leta 2016.

Področji, ki ju pokriva aktualna koncesija, sta osebne finance in pravice. To je odlična priložnost za vse potrošnike, ki želijo poznati svoje pravice in se naučiti, kako jih tudi uveljavljati v praksi, saj bodo strokovnjaki ZPS vsak mesec izvedli tematsko delavnico za različne ciljne skupine.

Prva brezplačna izobraževalna delavnica na temo pravic potrošnikov in bančnih storitev je bila marca, 29. aprila pa je na vrsti spletna delavnica Pravice potrošnikov in kako jih uveljavljati. Na njej bomo predstavili razlike med stvarno napako in garancijo, kako odstopiti od pogodbe, sklenjene na daljavo in zunaj poslovnih prostorov, kako se izogniti pastem pri spletnem nakupovanju in še mnogo več.

V naslednjih dveh letih bomo na ZPS tako v okviru projekta VemVeč ne le organizirali (spletne) delavnice, ampak redno ustvarjali vsebine s področij osebnih financ in pravic potrošnikov, ki bodo brezplačno dostopne vsem potrošnikom. Delavnice bodo prilagojene različnim starostnim skupinam – odraslim, starejšim, mladostnikom in otrokom, s ciljem udeležencem ponuditi konkretna znanja na razumljiv in praktičen način ter zagotoviti popolnoma nepristranske informacije.

Potrošniki se morajo na delavnice prijaviti na spletni strani Vem več. Na ZPS svetujemo, da se vsi, ki želijo biti obveščeni o aktualnih delavnicah in dodanih novih vsebinah, prijavijo na brezplačne e-novice VemVeč.

Potrošnikom pa ni treba čakati na novo delavnico. Na spletni stani projekta lahko že danes najdejo številne informacije, ki jim bodo v pomoč pri sprejemanju informiranih odločitev.

Na primer: ste se dogovorili za dobavo in montažo kuhinje, oken in drugega pohištva, podjetje pa zamuja z izpolnitvijo pogodbe? Tukaj lahko preverite, kako ukrepati.

Še več aktualnih vsebin najdete na spletni strani Vem več.

vemvec-noga

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA