Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izjave za javnost 2020
Izjave za javnost 2020
19. februar 2020

Zveza potrošnikov Slovenije ni nikoli razglasila prehranskega dopolnila Liverin Forte za najvarnejši izdelek za razstrupljanje. Prav nasprotno, ZPS uporabo prehranskih dopolnil za razstrupljanje celo odsvetuje!

V prilogi Z naravo je vse bolj zdravo, ki je bila priložena revijama Zarja in Zvezde, so se pojavile objave, v katerih so navedene neresnične trditve glede uživanja prehranskih dopolnil za razstrupljanje, in sicer, da je "da je Zveza potrošnikov Slovenije prehransko dopolnilo Liverin Forte razglasila za najvarnejši izdelek za razstrupljanje, vse zaradi kombinacije naravnih učinkovin, ki pomagajo jetrom".

1. ZPS ni nikoli razglasila nobenega prehranskega dopolnila za najbolj varen izdelek za razstrupljanje.
2. ZPS uporabo prehranskih dopolnil za razstrupljanje odsvetuje. Potrošnikom svetujemo, naj namesto dopolnil raje izberejo uravnoteženo prehrano, dovolj tekočine in gibanje.
3. ZPS je v okviru tržnega pregleda januarja 2019 ugotovila, da označbe na tovrstnih prehranskih dopolnilih vsebujejo nedokazane in zavajajoče navedbe. Opozorili smo, da za nobeno od učinkovin, uporabljenih v pregledanih izdelkih, še niso dokazani pozitivni učinki na razstrupljanje telesa, oziroma jih Evropska agencija za zdravila (EMA) ali Evropska agencijo za varno hrano (EFSA) (še) nista odobrili.
4. ZPS opozarja, da je očitno trg s prehranskimi dopolnili premalo nadzorovan.
5. ZPS je podala prijavo zoper podjetje Sanofarm in Salomon na Tržni inšpektorat RS in opozorila medije, kjer so objave zasledili, da s tem nemudoma prenehajo.

Potrošnike prosimo, da če oglase z zavajajočo vsebino zasledijo tudi sami, naj nas obvestijo o tem, in sicer prek e-pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA